Fostul consilier local de la Sectorul 1 care este sărac în acte, dar în realitate este important dezvoltator imobiliarConsilierul local între sfârșitul anului 2020 și februarie 2022, Alberto Iosif Caraian susține în declarațiile de avere că trăiește alături de soție și cei doi copii cu doar 1.095 de lei lunar, plus alocația celor mici. În realitate dezvoltând mai multe proiecte imobiliare. Demisia din Consiliul Local nu l-a lăsat pe drumuri: poate fi întâlnit la Secretariatul General al Guvernului, unde este angajat consilier.

Alberto Iosif Caraian (PSD) este un consilier local la Sectorul 1 care a ajuns cunoscut după ce a intrat online dezbrăcat în ședința Consiliului Local al Sectorului 1. El se afla în duș și nu și-a dat seama că nu a oprit camera aplicației de la ședința la care participa.

Ședința CL al PS1 din 24 februarie începea cu un moment hilar: la apelul nominal, pesedistul Alberto Iosif Caraian a intrat online, cu camera video deschisă, dezbrăcat exact cum abia ieșise din duș.


„În urma incidentului regretabil din timpul ședinței de astăzi, 24 februarie 2023, a Consiliului Local Sector 1, consilierul local Alberto-Iosif Caraian și-a înaintat demisia”, anunțat atunci conducerea PSD Sector 1.

De asemenea, consilierul local din partea PSD și-a cerut scuze printr-un mesaj transmis pe pagina sa de Faceook.

Însă demisia nu a fost o „pedeapsă” impusă lui Caraian, ci chiar drumul spre o viitoare promovare. Membru în Comisia de Sănătate și Protecție socială a Consiliului Local al Sector 1, el a ajuns din martie consilier la Secretariatul General al Guvernului.

Din declarația de avere de la intrarea în politică reiese că este cam sărac

Caraian a intrat în politică în anul 2020. În anul următor complet o primă declarație de avere cu bunurile și depozitele financiare pe care acesta le deținea înainte de intrarea în politică.

Din declarația de avere depusă la intrarea în politică reiese că Alberto Iosif Caraian deținea în coproprietate cu ruda Mihaela Caraian un teren intravilan de 486 de metri pătrați în orașul Otopeni, situat în județul Ilfov, lângă București.

Ca venituri, înainte de a intra în politică, acesta a câștigat în 2020 o sumă de 138.000 de lei din activități imobiliare.

Tot în coproprietate cu Mihaela Caraian, fostul consilier local mai deține și un apartament de 50 de metri pătați, proprietate situată în Capitală. Din punct de vedere al autovehiculelor, acesta deține un Audi, achiziționat din anul 2016.

Conturile în bănci se rezumau la 3.900 de lei.

Împrumut de 40.000 de euro

Doi ani mai târziu, la momentul incidentului din Consiliul Local, Caraian poza în om sărac ce trăiește cu 1.095 de lei pe lună (echivalentul a 220 euro) plus alocația celor doi copii, soția neavând vreun venit, dar găsea totuși 40.000 de euro să-i dea împrumut unui apropiat.

În 2021 și-a vândut apartamentul, contra sumei de 135.000 de euro, politologului Remus Ioan Ștefureac, director al INSCOP Research. A rămas și fără mașină, contra a 8.000 de euro. Tot atunci soția sa a vândut singurul teren pe care îl avea, moștenire, pentru 8.000 de euro. În prezent familia Caraian nu are casă, mașină și nici vreun ban în conturi.

Înainte de politică, a fost dezvoltator imobiliar

În 2013, la doar 23 de ani, înainte să completeze declarații de avere și să fie controlat de Agenția Națională de Integritate, altfel stăteau lucrurile: primea autorizație să ridice o construcție de două etaje și mansardă pe strada Amintirii, nr. 27.

În 2015 obținea o nouă autorizație de construire pe strada Simeria nr. 9 pentru 7 apartamente în două etaje și o mansardă.

În 2016, primea autorizația de construire pentru un bloc de 5 etaje pe strada Zeletin numărul 16, cu o suplimentare de un nivel un an mai târziu.

În decembrie 2018, obținea Plan de Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru cinci etaje pe Zeletin nr. 9, cu 9 apartamente conform fișei de la PUD sau 12 apartamente conform descrierilor imobiliare, bloc finalizat în 2020.

An în care Alberto Caraian a intrat în politică și a sărăcit brusc.

Autoportret

„Mă numesc Alberto Caraian, am 31 de ani și sunt tatăl a doi copii. Locuiesc în Sectorul 1 și fac parte din comunitatea romilor, cât și din cea a membrilor bisericilor neoprotestante. Aceste comunități au nevoie de o voce dar, din păcate, stigma și greutățile atrase de aceasta le-au redus la tăcere.

Simt și știu că pot să reprezint cu onoare minoritățile din Sectorul 1, pot să ajut la dezvoltarea unor programe de integrare, pot să lupt pentru egalitate de șanse. Doresc să fiu un mediator cultural, dar și un promotor al participării civice și al educației, să-i ajut să cunoască drepturile copiilor lor la educație și programele pe care le pot accesa. Votați-mă în Consiliul Local, din partea Partidului Social Democrat, pe 27 septembrie!”, se prezenta politicianul înaintea scrutinului electoral.

Ales pe listele PSD, în echipa propusă de primarul PSD Dan Tudorache la Sectorul 1, tânărul Alberto a omis să spună un lucru: face parte din clanul Caraian, care se ocupă cu construcția de „blocuri între case” în special în Bucureștii Noi, Chitila și Dămăroaia, conform Baricada TV.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s