Jurnalism

Clever News Center este, în primul rând, o agenție de conținut media, formată din jurnaliști pregătiți să ofere articole de calitate în format scris/online, video – și în general multimedia – redacțiilor medii și mari din presa centrală (tv, radio, online), dar și pentru media locală.

Realizăm investigații (scrise, video) care să fie clare, sigure cu probe pentru fiecare afirmație. Însă, putem oferi reportaje, materiale video, și chiar flux de știri pe domenii ca Justiție, Politică, Turism, Economie, Imobiliare, Administrație Centrală sau Locală. Ba chiar, putem coordona și fluxul de știri, pentru că în presa din România redacțiile au încă un mod banal de a prezenta cititorilor știrile, după metode gen agenție de presă.

Clever News Center aplică un model japonez de lucru

Ideea de lucru a Clever News Center este una simplă care stă în modul de organizare preluat din Japonia, de la organizații media din Tokio, mod de organizare care a fost aplicat la nevoile presei românești.

Clever News Center este în sine o redacție  de jurnaliști care este gata să ofere articole, materiale video de o calitate foarte bună și la costuri financiare mai mici decât dacă s-ar angaja sau s-ar colabora cu un anumit grup de jurnaliști să-i numim de redacție sau chiar și de tip freelancer.

Ca să fie și mai evident de ce Clever News Center este alternativă care oferă calitate și constanță. Oricare ar fi jurnaliștii români și oricât de buni ar fi, nu există din monitorizările noastre un reporter care să ofere măcar o investigație sau măcar un reportaj bun pe săptămână, nici chiar la două săptămâni.

Asta pentru că s-a rămas la un stil de organizare învechit aplicat și marile redacții din Vest care nu mai poate face față realităților presei actuale. Prin urmare, investigațiile, reportajele, materialele dificile au devenit costisitoare pentru că o redacție trebuie să plătească lunar mulți oameni pentru a avea parte de două materiale bune pe lună.

Colaborări cu obiective clare

Prin organizarea internă a Clever News Center, prin modul de lucru, prin numărul mai mare de jurnaliști, diversitatea specializărilor lor, redacțiile pot primi, spre exemplu, și câte două investigații pe săptămână la costuri care să nu fie de nesuportat.

Obiectivul Clever News Center este să asigure redacțiilor materialele de calitate de care au nevoie pentru ca presa din România să crească de la sine și astfel să fie eliminate încercările de jurnalism de tip fake news sau jurnalism de interes.

Colaborarea cu Clever News Center poate fi una de tip permanent cu obiective clare (de exemplu: săptămânal o investigație, un reportaj și flux pe Justiție), pe o anumită durată de timp agreată contractual sau pe anumite proiecte (de exemplu: o anumită publicație vrea să demonstreze până la ultimul leu cum se cheltuite fondurile din sistemul de Sănătate).

Responsabilitate față de conținutul oferit

Ca o precizare, în nici o situație Clever News Center nu va oferi spre publicare materiale care conțină subiecte care nu veridice sau care au o mare umbră de îndoială. Chiar dacă suntem o agenție care oferă conținut jurnalistic redacțiilor, acest conținut va fi mereu în slujba adevărului și a bunului simț.

Țelul nostru este că atunci când muncim, redacțiile să câștige calitate și publicul să citească, să urmărească subiecte de calitate.

Dacă doriți să încercăm să colaborăm, trimiteți un email la adresa office@clevernews.ro și suntem siguri că vom ajunge la o colaborare din care să vă simți foarte câștigat. Dacă nu vom reuși să colaborăm acum, poate o vom face în viitor.