Darius Vâlcov se folosește de o limuzină aflată pe numele unui fost consilier al șefului ANAF

Darius Vâlcov, omul care a făcut bugetul de stat al României pe 2018 împreună cu Liviu Dragnea, a fost descoperit în această săptămână la volanul unei limuzine de lux Audiu A7 pe care nu o poate justifica.

Din declarația sa de avere, reiese că Vâlcov nu are în proprietate niciun automobil. Audi-ul A7 pe care îl conduce este înregistrat pe numele unui consilier personal al fostului șef de la Fisc, Mihaela Triculescu.

Proprietara automobilului, o apropiată a lui Vâlcov, nu a câștigat în ultimii ani șapte venituri care să-i permită achiziția unei limuzine. Veniturile sale sunt mai mici și față de prețul minim al limuzinei Audi, dacă ar fi fost achiziționată second-hand.

Procurorii DNA au probat, în anchetele care îl vizează pe Vâlcov, cum acesta s-a folosit mereu de personaje paravan care îi dețineau economiile, afacerile și bunurile.

În această săptămână, Darius Vâlcov a fost amendat cu 290 de lei de Poliția Locală din Târgu Jiu pentru că și-a parcat neregulamentar automobilul atunci când s-a prezentat la un termen al unui proces în care este acuzat de dare și luare de mită. ”O să plătesc amenda”, a declarat în fața jurnaliștilor locali Darius Vâlcov, asta în timp ce se urca la volanul Audi-ului care îi adusese amenda. Valoarea amenzii a fost de 290 de lei.

Mașina pe care o conducea fostul primar al Slatinei, fostul ministru al Bugetului și fostul om de încredere al lui Liviu Dragnea este o limuzină Audi, model A7. Prețul de catalog al unui asemenea autovehicul este între 19.000 de euro (varianta second hand) și 75.000 de euro (varianta nouă). Însă, Darius Vâlcov nu are niciun automobil în declarația de avere.

Din surse din primăria din Târgu-Jiu am reușit să aflăm că automobilul Audi A7 pe care îl conducea Vâlcov este înregistrat în București cu un număr de înmatriculare B 9XX ZXX. Această limuzină deținută, conform datelor obținute din aceleași surse de o persoană pe numele Andreea Elena Dumitru.

Apropiată a lui Vâlcov

Andreea Elena Dumitru este în acest moment o angajată la stat, este membru interimar în consiliul de administrație al OPCOM SA, acolo unde a fost numită în luna august. OPCOM” SA (sau Operatorul Pieței de Energie Electrică și de Gaze Naturale) este o societate de stat deținută de Transgaz și Ministerul Economiei. 

Până în această vară, Andreea Elena Dumitru a fost consilier personal al Mihaelei Triculescu, fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Triculescu și Andreea Elena Dumitru ar fi apropiate ale lui Vâlcov, așa cum a susținut de-a lungul vremii presa locală din Olt (despre Andreea Elena Dumitru) sau presa centrală (despre Triculescu). Publicația concretolt.ro a insinuat chiar că Andreea Elena Dumitru ar fi partenera de viață a lui Vâlcov.

Am încercat să-i contactăm pe amândoi, dar Andreea Dumitru nu ne-a răspuns la mesaje, iar numerele de telefon care îi aparțineau lui Vâlcov sunt închise.

Nu avea niciun leu în bancă

Posesoarea Audi-ului A7 condus de Vâlcov a intrat în viața publică în ianuarie 2011, atunci când era numită secretar personal al ministrului Transporturilor, Alexandru Nazare, membru PDL la acel moment. Și fostul ministru și Andreea Elena Dumitru sunt originari din județul Vrancea. La acel moment, ea nu deținea niciun fel de proprietate, vreun bun de valoare, nu avea economii bancare și nici acțiuni în firme, așa cum reiese din declarația de avere completată la numirea în Ministerul Transporturilor. Aici, mai trebuie precizat, că fostul ministru Nazare și Vâlcov erau apropiați.

În același an, 2011, cumva din salariul de 3.500 de lei primit de la minister, Andreea Elena Dumitru își cumpără un apartament de 40 de metri pătrați în București, în zona Piața Muncii.

În anul următor, odată cu înlocuirea lui Alexandru Nazare cu Anca Boagiu la ministerul Transporturilor, Andreea Elena Dumitru dispare din ministerul amintit.

După ce a ieșit din sistemul public, Andreea Elena Dumitru a fost, conform CV-ului propriu, asistent manager la societatea Trinius Univers Centru de Consultanță Internațional din București, srl deținut de Carmen și Vasilică Dincă. Înființată în 2012, societatea a avut activitate doar trei ani perioadă în care a înregistrat o cifră de afaceri de doar 22.000 de lei. Andreea Elena Dumitru a lucrat aici doar între iunie și octombrie 2012, adică patru luni.

În 2013, trece junior consulting la Fresh Mint srl, societate de publicitate înființată în 2013 și deținută de Laura Florentina și Cristi Constantin Anghel. Printre cei care au înființat această societate se află și fostul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare. Aici, Andreea Elena Dumitru a lucrat între octombrie 2013 și aprilie 2014. Așa cum am putut afla de la foști reprezentanți ai firmei, Andreea Elena Dumitru se ocupa de campanii electorale, iar veniturile sale erau sub o mie de euro pe lună.

Nu e deloc B-Smart, dar e B-Rich

Între 2014, când a ieșit din sistemul public și 2019, când Andreea Elena Dumitru deține un Audi cu care se plimbă Vâlcov, aceasta și-a încercat priceperea în afaceri. Mai mut, fără succes.

În 2014, aceasta și-a deschis un PFA care nu a depus bilanțul contabil la Fisc și din propriul CV nu reiese că a realizat activități pentru un client. Tot în 2017, a deschis srl-ul Andreeva Playground, societate radiată în septembrie 2018.

Tot în 2017, deschide firma B-Smart, B-Rich srl este o firmă deținută în acest moment de Andreea Elena Dumitru, societate înființată în 2017 și care în ultimii doi ani a avut o cifră de afaceri de 40.000 de lei.

Angajată consilier personal al șefului Fiscului

Andreea Elena Dumitru schimbă în 2019 cariera privată cu una în mediul public. În martie 2019 este numită consilier personal al Mihaelei Triculescu, numită și ea de curând în fruntea ANAF. Acum, Andreea Elena Dumitru completează o nouă declarație de avere, dupa șase ani de la ultima.

Între timp, între 2013-2019, aceasta a lucrat un an în mediu privat unde a câștigat sub 8.000 de euro și a deschis trei firme din care doar una a avut o cifră de afaceri de 40.000 de lei.

Cu toate acestea, în declarația de avere completată la angajarea în ANAF, Andreea Elena Dumitru trece că deține un Audi, fabricat în anul 2011 și un automobil Skoda. Audi-ul este model A7 și este mașina condusă de Vâlcov. 

Conform site-urilor auto de specialitate, prețul unui Audi A7 este: în varinata second-hand, între 19.000 și 35.000 de euro; în varianta nouă, aproape 75.000 de euro.

Tatăl a promovat și el la Curtea de Conturi

Tatăl Andreei Elena Dumitru este Aurel Dumitru. Originar din Focșani, el a fost numit în 2017, odată cu numirea lui Mihai Busuioc în fruntea Curții de Conturi, consilier în cadrul aceleiași instituții. La acel moment, Aurel Dumitru era un pensionar care activase în cadrul Direcției Județene de Finanțe Vrancea între 200 și 2013.

Vâlcov are obiceiul de a ascunde averea pe numele altora

Așa cum reiese din anchetele începute sau finalizate de DNA, Vâlcov se folosea de mai multe persoane pe care le folosea ca paravan pentru a-și ascunde afacerile, banii și operele de artă.

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat, în 8 februarie 2018, de un complet de trei judecători la opt ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, în legătură cu mai multe licitaţii de lucrări pentru apă şi canalizare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s